Kaffe och kanelbullar
Här sitter jag och äter bullar till frukost..! Det är väl söndagslyx om något! Upptäckte också att AlJazeera finns på TV:n så där har jag bänkat mig. AlJazeera är en global engelsktalande nyhetskanal som är baserad i Mellanöstern (Quatar tror jag bestämt) så den ger en liten vidare bild av många världshändelser än om man bara tittar på västvärldens rapporteringar.
Jag och L återupptog vår Aberdeentradition med ett bullbak på hösten. Jag hade faktiskt med pärlsocker (existerar inte i Storbritannien) och jäst (brittisk jäst är inte så bra) från Sverige. Degen blev lite konstig av någon anledning. Kanske var det för att vi använde hälften vanligt socker, hälften caster sugar – men jag trodde det helt enkelt var mer finkornigt socker och inga konstigheter. Sen har L och M en gammal lägenhet som är väldigt dragig, och det vet ju alla att det inte är bra när man ska baka. Dåligt byggda, dragiga (och fuktskadade och mögliga) hus är nära nog standard i det här landet och vida accepterat. Därför skulle man ju kunna skylla på samhället för att våra bullar inte blev perfekta;) Eller en kulturkrock helt enkelt, kanelbullar ska man baka i Sverige där folk har 2- eller 3-glasfönster :p De blev bättre än väntat i alla fall!
Här är L i full fart med att pensla och pärlsockra sin bullplåt. Vi kom lite i julstämning också med alla ljus hon tänt i lägenheten. De små kopparna innehåller därför årets första glögg!

Och här har vi det färdiga resultatet:

Notera den lilla prydnadsdraken som vaktar bullarna. När man hyr möblerat medföljer det ibland lite udda inredning :D
Tänkte hålla mig till det ätbara temat idag, eftersom jag varit redig och lagat ”riktig” mat flera gånger det senaste. Särskilt som matlagning står på schemat idag också.
Innan jag begav mig till L igår (för övrigt en promenad i ösregn som resulterade i dränkt telefon som nu ligger och torkar i en skål med ris under elementet) skulle jag äta lite lunch. Hade ingen mat hemma. Men fick ändå till en av mina godaste luncher:

Hemmagjorda tortillabröd, fyllda med sallad och smält ost kryddad med oregano.
Mycket latinamerikanskt det senaste. Här har vi lime- och chilikryddad fisk och skaldjurskaka (färdigköpt får jag erkänna) med crème fraíchesås och patacones (friterad matbanan).

Dagen efter blev det nära nog samma rätt, med variationen kokt matbanan (liiite nyttigare kanske!).
Nu ska jag sätta fart, har en del att stå i i köket idag! Min ”hyresvärdinna” kommer hem från Frankrike idag också, så ska städa också, känns ju lite bättre att välkomna henne till ett rent hus, utan en matta av hundhår på golvet.
//Sanna
”Det er hverken skidt eller kanel”
Danskt ordspråk
